Grindeanu: Cifrele INS arată că evaluarea PSD în baza căreia a fost demis ”nu a avut nicio legătură cu realitatea”

Creșterea economică estimată de INS arată că evaluarea Guvernului Grindeanu potrivit căreia fostul cabinet nu și-ar fi îndeplinit obiectivele a fost doar un pretext pentru a schimba vechea garnitură de miniștri. Este reacția fostului premier Sorin Grindeanu după publicarea datelor economice.

Într-un interviu la Europa FM, fostul premier a declarat că evaluarea internă din PSD în baza căreia a fost demis cabinetul pe care l-a condus ”nu a avut nicio legătură cu realitatea”.

A existat o celebră evaluare care iată că astăzi, pe date clare de la INS, este contrazisă. Cifrele mă bucură și întăresc ceea ce am spus și în Parlament și anume că acea evaluare nu avea nicio legătură cu realitatea și că deciziile au fost de alt tip: trebuia să plec”.

În același timp, fostul premier are un sfat pentru actuala echipă de la Palatul Victoria pentru ca acest trend al economiei să fie menținut: să aibă grijă la măsurile populiste, a precizat Sorin Grindeanu.

Am văzut tot felul de propuneri, de creșteri, de reduceri. O anumită incoerență, inclusiv față de programul de guvernare, al doilea program, votat în Parlament. Celebrele taxe de solidaritate, impozitele. Noi trebuie să oferim predictibilitate. Nu putem de la o săptămână la alta să spunem că facem ceva și săptămâna viitoare să venim cu altceva”.

Economia românească a accelerat în al doilea trimestru al acestui an, înregistrând un avans de 5,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, arată primele estimări publicate de Institutul Naţional de Statistică, care depăşesc sensibil prognozele analiştilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS