Confidenţialitate

Sorin Câmpeanu: În a doua jumătate a lunii octombrie, Bucureștiul ar putea atinge pragul de 6 la mie | AUDIO

Dacă ritmul de creștere al cazurilor se menține constant, rata infectărilor de 6 cazuri la mia de locuitori, ar putea fi atinsă și în București în luna octombrie. Este calculul făcut de ministerul Educației.

Prezent la o conferință de presă a organizației Salvați Copiii România, Sorin Câmpeanu a atras atenția că vaccinarea și respectarea măsurilor de siguranță sunt singurele modalități de a menține o rată infectărilor mică, care se permită școlilor să rămână deschise.

Dacă se păstrează acest progres, din perspectivă matematică, și se va păstra dacă nu vom înțelege că este extrem de important să ne vaccinăm, că este extrem de important să respectăm regulile sanitare, în a doua jumătate a lunii octombrie, inclusiv Bucureștiul ar putea atinge pragul de 6 la mie, cu toate consecințele care rezultă din acest lucru coroborat cu prevederile ordinului de ministru comun“, a declarat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a precizat că  în săptămâna premergătoare începerii școlilor, sunt în medie o mie de elevi care se vaccinează pe zi.

Am anunțat numărul vaccinați, avem un plus în ultimele zile de 5000 de elevi, o medie de 1000 de elevi vaccinați pe zi, este puțin, este sub media națională, care și așa este jos, dar îmi exprim convingerea că acest procent poate fi îmbunătățit.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.