Confidenţialitate

Sondaje tot mai strânse în SUA

Scoruri tot mai strânse în Statele Unite în sondaje cu puțin peste o săptămână înainte de alegerile prezidențiale. Democrata Hillary Clinton încearcă să depășească șocul relansării surprinzătoare a scandalului e-mailurilor sale de către FBI.  Deține potrivit recentelor sondaje 45% din intențiile de vot în momentul de față, în timp ce rivalul său este creditat cu puțin peste 41 de procente.

 

“Când ești trântit la pământ, ceea ce contează este să te ridici”a declarat Hillary Clinton în cadrul unui mitingi la Wilton Manors în Florida, stat-cheie deosebit de important în cursa către fotoliul de la Casa Albă.

Distanța în sondaje între ea și rivalul său republican Donald Trump s-a redus simțitor, în contextul anunțării de către FBI a redeschiderii dosarului corespondenței electronice a fostului secretar de stat.

Potrivit presei americane, mii de e-mailuri de la Departamentul de Stat au fost găsite recent pe un laptop care-i aparţine lui Anthony Weiner, soţul lui Huma Abedin, o fostă colaboratoare foarte apropiată a lui Clinton.

Agenții federali nu au analizat încă e-mailurile, având nevoie de alt mandat decât cel pe care-l deţine pentru a ancheta cu privire la SMS-urile lui Weiner.

Prezent în Nevada pentru a-și face campanie, republicanul Donald Trump le-a vorbit celor prezenți despre, citez, o bombă.

“Corupţia lui Hillary face bucăţi principiile pe care a fost fondată ţara noastră”, a declarat el în Las Vegas, acuzând-o pe adversara democrată de “comportament criminal deliberat”.

Alegerile pentru președinția Statelor Unite ale Americii au loc marțea viitoare.