Confidenţialitate

SONDAJ. Preşedintele turc Erdogan, devansat cu cel puțin 5 procente de rivalul său | AUDIO

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan este devansat cu cel puţin cinci procente de principalul său rival Kemal Kiliçdaroglu, potrivit celui mai recent studiu, înaintea alegerilor prezidenţiale de duminică. Sondajul a fost realizat însă înaintea anunțului liderului de la Ankara privind creșterea salariilor cu 45% în sectorul public.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Kemal Kiliçdaroglu este liderul Partidului Popular Republican – cea mai importantă formațiune de opoziţie. El este susţinut şi de partide seculariste, conservatoare şi naţionaliste.

Institutul Konda a intervievat weekendul trecut aproape 3.500 de persoane din 35 de centre provinciale.

Potrivit acestui sondaj, Erdogan este susţinut de 43,7% dintre alegători, iar Kiliçdaroglu de 49,3%, ceea ce ar însemna că acestuia din urmă i-ar lipsi foarte puţin până la majoritatea necesară pentru a câştiga din primul tur.

Cei doi ar urma să se confrunte într-un al doilea tur de scrutin, pe 28 mai.

Alegerile au loc la trei luni după devastatorul seism soldat cu peste 50.000 de morţi în Turcia şi care a lăsat milioane de oameni fără adăpost.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Zelenski, despre contraofensiva de primăvară: Răspunsul militar la atacurile Rusiei va întârzia. Soldații au nevoie și de blindate, care ajung lent din Occident | AUDIO