Confidenţialitate

Zelenski, despre contraofensiva de primăvară: Răspunsul militar la atacurile Rusiei va întârzia. Soldații au nevoie și de blindate, care ajung lent din Occident | AUDIO

Ucraina se pregătește de mult așteptata contraofensivă de primăvară împotriva rușilor. În acest context, Marea Britanie a trimis Kievului mai multe rachete cu rază lungă de acțiune. Chiar și așa, președintele Volodimir Zelenski spune că răspunsul militar la atacurile Rusiei va întârzia, deoarece soldații săi au nevoie și de blindate – care ajung într-un ritm lent din Occident.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Storm Shadow, așa cum se numesc rachetele trimise de britanici ucrainenilor, sunt rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, care în general sunt lansate din aer. Acestea sunt construite de Marea Britanie și Franța.

O rachetă Storm Shadow are o rază de acțiune de peste 250 de kilometri și este proiectată mai ales pentru atacuri împotriva infrastructurii cheie și a buncărelor.

Conform unor oficiali de rang înalt citați de CNN și Reuters, mai multe astfel de proiectile au fost furnizate de Marea Britanie Ucrainei, țară care se pregătește de o contraofensivă mult așteptată.

De altfel, premierul Rishi Sunak declara încă din februarie că Marea Britanie va fi prima țară care va furniza Ucrainei arme cu rază de acțiune mai mare.

Cu toate acestea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata sa mai are nevoie și de alte echipamamente pentru a declanșa contraofensiva. Spune că blindatele furnizate de Occident ajung lent pe front, de aceea, răspunsul militar la agresiunea Rusiei va întârzia.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și: Ursul von der Leyen, vizită la Kiev pentru a marca Ziua Europei: Salut decizia președintelui Zelenski de a celebra 9 Mai și în Ucraina