Confidenţialitate

Sondaj: Peste 85% din companii oferă beneficii suplimentare angajaților

Cadourile în bani şi alte bonsuri, precum tichetele cadou, sunt beneficiile pe care majoritatea angajatorilor (peste 85%) le oferă suplimentar salariaţilor. Un sondaj realizat de Erst & Young arată că, pentru ocazii speciale, oferă diverse stimulente. Majoritatea angajatorilor spun că oferă bonuri de masă, potrivit sondajului.

93% dintre respondenţi au declarat că oferă angajaţilor, pe lângă salariul de încadrare, diverse alte beneficii. Și în topul celor mai populare beneficii se află tichetele de masă, cu 9 din 10 companii care le oferă.

85% dintre companii oferă cadouri în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou pentru ocazii speciale, pentru sărbători, de Paşte, Crăciun, Ziua Copilului – 1 Iunie, 8 Martie și altele.

Decontarea contravalorii transportului la şi de la locul de muncă este o altă extra facilitate pe care 67% dintre angajatori o oferă salariaților.

La acestea se adaugă servicii medicale furnizate sub formă de abonament (60%), asigurări de viaţă (aproape 40%), cotizaţii suplimentare la fondurile de pensii facultative (32%).

Studiul EY România pe tema beneficiilor extrasalariale s-a derulat în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023.

Au fost analizate răspunsurile a 114 respondenţi din conducerile mai multor companii din domenii precum comerț, comunicare, IT, software şi internet, industriile farma și auto, petrol și gaze.

Foto: Shutterstock

Citește și: Tot mai mulți români și-au asigurat locuințele după cutremurele din Turcia. Care este suma maximă de despăgubire și cât costă | AUDIO