Sondaj: Olanda nu rea romani

Sondajul a fost realizat la comanda Partidului Socialist din Olanda

Dupa Marea Britanie, nici Olanda nu vrea romani. Opt din zece olandezi considera ca granitele tarii lor ar trebui sa ramana inchise pentru imigrantii romani si bulgari. Este concluzia unui sondaj realizat la comanda Partidului Socialist din Olanda.

La sondaj au participat 1.800 de persoane. 91% dintre sustinatorii partidului aflat la putere, 82% dintre cei ai socialistilor si toti sustinatorii partidului anti-migrare vor ca Olanda sa mentina restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari si in 2014. Chiar si 53% dintre sustinatorii formatiunii proeuropene doresc acelasi lucru, scrie Dutch News.

Ca si in Marea Britanie, si in Olanda, exista presiuni puternice asupra partidului de guvernamant de a incalca regulile Uniunii Europene si de a nu permite intrarea imigrantilor romani si bulgari pe piata muncii de la 1 ianuarie 2014. Partidul socialist i-a cerut ministrului sau pentru Afaceri Sociale si Munca sa adopte masuri care sa mentina restrictiile. AceSta a declarat saptamana trecuta ca propunerile Marii Britanii de a limita migrarea in cadrul Uniunii Europene sunt interesante si ca doreste sa le analizeze cu atentie. Pentru ca nu poate anula cerinta Bruxelles-ului de a debloca piata muncii pentru romani si bulgari, premierul britanic David Cameron a anuntat deja ca va ingreuna accesul imigrantilor la ajutoarele de stat.