Sondaj INSCOP – Peste 55% dintre romani sunt hotarati sa voteze la alegerile prezidentiale

Peste 55% dintre români se vor prezenta la urne la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, arată un sondaj INSCOP comandat de ziarul Adevărul.

În ambele tururi de scrutin, cei chestionați îl consideră drept câștigător pe Victor Ponta, urmat de Klaus Iohannis și Elena Udrea.

La întrebarea privind intenția de a se prezenta la vot, 55,7% dintre respondenți declară că vor veni la urne în mod sigur, în creștere față de cercetarea din luna iulie, când doar 48,6% afirmau acest lucru.

De asemenea, aproape 15% dintre cei chestionați susțin că, cel mai probabil, vor vota la scrutinul din luna noiembrie.

Raportat la cei care își declară intenția certă de a vota, Victor Ponta conduce în clasamentul candidaților la Președinție cu 41,1% dintre voturi.

El este urmat de Klaus Iohannis – cu 28,8% și Elena Udrea – cu 8,1%.

Umrătoarele locuri sun ocupate de Călin Popescu-Tăriceanu, Monica Macovei, Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu și Kelemen Hunor.

În privința opțiunilor de vot pentru turul al doilea al prezidențialelor, 19% au declarat că vor vota cu Victor Ponta, în timp ce 15% îl preferă pe Klaus Iohannis.

Sondajul INSCOP a fost realizat la comanda ziarului Adevărul în perioada 30 august-4 septembrie, pe un eșantion de 1.058 de persoane.

Marja de eroare este de +- 3 %.