Confidenţialitate

SONDAJ INSCOP: Aproape jumătate dintre români cred că televiziunea propagă fake news. Ce cred oamenii despre radio | AUDIO

Aproape jumătate dintre români consideră că televiziunile sunt cele mai expuse la a prezenta știri false, arătă un sondaj realizat de INSCOP.

Cei care au participat la sondaj au fost întrebați de unde obişnuiesc să se informeze cel mai des, 53,1% dintre români au indicat posturile TV, 21% – reţelele sociale, 15,5% – ziarele, revistele şi publicaţiile online şi 7,7% – posturile de radio.

Sondajul INSCOP mai arată că 49% dintre respondenți susțin că posturile de televiziune sunt cele mai expuse la dezinformări și propagarea de știri false, iar doar 1,8% au considerat acest lucru despre posturile de radio.

Peste 55% din români consideră în mare măsură că li s-au prezentat în ultimele luni știri false. Sondajul a fost realizat în perioada 15-27 septembrie prin telefon: au răspuns 1204 de persoane adulte.

Citește și: DEȘTEPTAREA: Agenția Reuters demontează un fake news care susține că banda metalică din masca de protecție este o antenă 5G.

Sursa Foto: Pixabay

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.