Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Agenția Reuters demontează un fake news care susține că banda metalică din masca de protecție este o antenă 5G

Un clip video distribuit de utilizatorii rețelelor de socializare în care un bărbat susține că banda metalică din măștile medicinale este o antenă 5G a fost verificat de agenția Reuters.

Clipul poate fi văzut în continuare pe Facebook, însoțit de un mesaj introductiv care anunță ”informații false – conținut verificat de instituții independente de verificare a informațiilor”.

În imagini se vede doar o mască de protecție distrusă din care e scoasă banda metalică, iar o voce spune că aceasta ar fi, de fapt, o antenă 5G ucigașă.

Vocea mai spune : ”Ei vă spun să o puneți pentru a putea respira, ca să puteți inhala și să se ducă direct în creier și să înceapă să îl distrugă.”

Atunci, bărbatul îi sfătuiește pe cei care îl urmăresc să își facă propriile măști.

Banda metalică din măștile de protecție are, însă, un scop diferit. Un purtător de cuvânt al companiei  3M, care produce echipament de protecție, a spus pentru Reuters că banda metalică din măștile chirurgicale permite ”mularea acestora pe forma nasului celui care o poartă pentru a putea fi potrivită mai bine”.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.