Confidenţialitate

Sondaj Federația Solidaritatea Sanitară: Zeci de mii de angajați din sănătate, infectați COVID-19 | AUDIO

Federația Solidaritatea Sanitară avertizează că zeci de mii de angajați din sistemul medical s-ar fi putut infecta deja cu virusul SARS CoV-2.

Organizația sindicală a realizat un sondaj la care au răspuns complet 1.130 de angajați din sistem, în perioada 24.09-12.10.2020.

Președintele Federației Solidaritatea Sanitară, Viorel Rotilă:

„S-ar putea să fim nu la 6.000, aproape de 7.000 de salariați din sănătate infectați, undeva de cinci ori mai mult, adică la 30.000 de salariați infectați. Luăm în considerare cei 250.000 implicați în întreaga activitate. Judecând din nouă surse, pe datele obținute de noi, care ne arătau că 10% dintre respondenți au spus că au fost infectați, dar noi automat am verificat dacă această informație este coerentă cu o indexare oficială și indexarea oficială este cea publicată de ministrul Sănătății.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cercetarea realizată de Federația Solidaritatea Sanitară mai arată că 42% dintre respondenți nu au beneficiat de drepturile privitoare la supravegherea copiilor, iar 36% dintre cadrele medicale consideră că le-ar fi utilă consilierea psihologică în această perioadă.

Peste 68% dintre respondenții implicați în tratarea pacienților COVID-19 s-au plâns că stau peste 3 ore în echipamentele de protecție care îi deshidratează.

„Am încercat și am avut promisiunea premierului că nu vor fi obligați să stea mai mult de 3 ore într-un echipament individual de protecție și vorbim de persoane ce tratează pacienții COVID-19. Doar că această măsură nu a fost implementată, fiind lăsată la libertatea unităților să procedeze așa cum cred”, a mai declarat președintele Federației Solidaritatea Sanitară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.