Confidenţialitate

SONDAJ Care cred românii că este cea mai importantă problemă cu care se va confrunta țara noastră în 2019

În Jurnalul Europa FM de la ora 13:00 am prezentat concluziile unui sondaj, realizat de IMAS la comanda Europa FM, privind așteptările românilor de la 2019 dar și intențiile de vot în cazul în care duminica viitoare s-ar organiza alegeri în România.

Cei mai mulți participanți la sondajul realizat la comanda Europa FM consideră că principala problemă cu care se va confrunta România în 2019 este situația economică (31%). Economia este urmată de o preocupare pentru salariile mici și sărăcie (12,6%).

Printre problemele principale ale României în 2019, 8,5% nominalizează clasa politică și conducerea țării, 6,6% hoția și corupția, în timp ce lipsa locurilor de muncă este indicată de 5,8% dintre participanții la sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM.

Iorgu Ianuși, despre concluziile sondajului IMAS, realizat la comanda Europa FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În privința opțiunilor electorale ale românilor, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale,Klaus Iohannis pare favoritul, cu 34,9% din intențiile votanților, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), cu 12,9%, și de Victor Ponta (PRO România), cu 12,7%.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cei mai mulți dintre cei chestionați ar opta pentru PNL (17,1%), urmat, la mică diferență, de PSD (16,4%) și USR (7,5%).