SONDAJ Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, ce partid ar vota românii

Cu ajutorul IMAS, Europa FM urmărește în lunile următoare intențiile de vot ale românilor. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cei mai mulți dintre cei chestionați ar opta pentru PNL (17,1%), urmat, la mică diferență, de PSD (16,4%) și USR (7,5%).

Anul acesta vor avea loc alegerile prezidențiale. Așa că printre întrebările studiului realizat de IMAS la comanda Europa FM s-au aflat și cele legate de alegerile prezidențiale.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale,Klaus Iohannis pare favoritul, cu 34,9% din intențiile votanților, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), cu 12,9%, și de Victor Ponta (PRO România), cu 12,7%.

Dintre primii trei, doar Klaus Iohannis a anunțat oficial participarea la alegerile prezidențiale, în timp ce Victor Ponta a precizat într-un interviu, în weekendul trecut, că nu intenționează să candideze.

Sondajul a fost realizat la comanda Europa FM de IMAS în perioada 4-20 decembrie 2018. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Pentru acest studiu au fost intervievate 1010 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/- 3%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS