Confidenţialitate

SONDAJ Avangarde. Părerea românilor despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu | AUDIO

Rusia nu va ataca România, spun în proporție de peste 60% respondenții unui sondaj Anvangarde. Părerile sunt împărțite în ceea ce privește reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România.

Sursa foto: Sondaj Avangarde

Aproximativ 40% dintre respondenți afirmă că românii din țară nu s-ar înrola în armată

În eventualitatea declanșării unui război pe teritoriul României, aproape 40% dintre respondenții sondajului Avangarde afirmă că românii aflați în țară nu s-ar înrola în armată. Peste 50% spun că nici cei plecați în străinătate nu s-ar întoarce pentru asta. Pe de altă parte, 30% dintre cei intervievați consideră că românii aflați în țară s-ar înrola în armată în caz de răboi.

Sursa foto: Sondaj Avangarde

Aproape 50% dintre respondenți spun că serviciul militar obligatoriu nu ar trebui să fie reintrodus

Serviciul militar obligatoriu nu ar trebui reintrodus, spun aproape 50% dintre participanții la studio. Doar 30% spun exact opusul, că ar trebui reintrodus.

Sursa foto: Sondaj Avangarde

Aproape 46% dintre respondenți nu ar părăsi țara în caz de război

Aproximativ 46% afirmă că nu ar părăsi țara în caz de război, în timp ce 26% declară că ar pleca într-un asemenea context. În ceea ce privește presa, aproape 40% dintre respondenți cred că jurnaliștii au prezentat obiectiv știrile din această perioadă.

Sursa foto: Sondaj Avangarde

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 20-22 martie 2022, pe un eșantion de 701 subiecți (probabilist, aleatoriu) din populația adultă neinstituționalizată a României.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: STUDIU Avangarde. Ce părere au românii despre Rusia și care sunt cei 2 politicieni români în care au încredere în contextul actual | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.