Confidenţialitate

Sondaj: 20% dintre angajați și-ar dori ca firma să le deconteze cheltuielile pentru lucrul de acasă

1 din 5 salariați și-ar dori ca angajatorul să le asigure costurile pentru un psihoterapeut. Tot atâția și-ar dori să li se deconteze o parte dintre cheltuielile pentru lucrul de acasă – plata energiei sau o anumită sumă din chirie, arată un sondaj realizat de platforma Undelucram. Cei mai puțini – 1,3% – s-ar mulțumi cu o primă sau un beneficiu minim de tipul tichetelor de masă dar consideră că și un simplu “Mulțumesc” ar fi destul.

Au răspuns 2.812 de angajați, cu vârste peste 18 ani, în perioada 18-24 mai.

Aproape 59% dintre respondenți au afirmat că în ultiumul an au primit beneficii extrasalariale. Cel mai important dintre ele :  asigurarea medicală la o clinică privată, de care au beneficiat 44% dintre salariați.

Peste un sfert au primit tichete de masă iar pentru unul din 10 angajati a fost decontat transportul. Pentru 8,9% dintre angajați au fost decontate utilitățile pentru a lucra de acasă iar 2,2% dintre angajați s-au putut testa gratuită pentru Covid-19. De asemenea, aproximativ 6,5% au avut parte de teambuilding-uri online, iar puțin peste 5% au primit vouchere de vacanță pentru turism intern.

Pentru 9 % dintre salariați, principalul beneficiu în pandemie a fost flexibilitatea programului de lucru.

Aproape un sfert dintre salariații –părinți  ar vrea ca angajatorul să le acopere costurile pentru a avea o bonă. Lista dorințelor este urmată de plata grădiniței private sau cursuri de parenting. Puțin peste 11% ar vrea abonament la o companie de catering sau un abonament la sală. Aproximativ 8% ar vrea să le fie asigurate costurile pentru ședințe la un nutriționist, iar putin peste 6% ar vrea să poată face teste PCR pe cheltuiala companiei.