“Son of Saul”, cu românul Levente Molnár, cel mai bun film străin la Critics’ Choice Awards 2016

Lungmetrajul “Son of Saul”, din distribuţia căruia face parte şi actorul român Levente Molnár, a fost desemnat cel mai bun film străin la cea de-a 21-a ediţie a galei Critics’ Choice Awards, ce a avut loc duminică seară, la Los Angeles, potrivit site-ului thewrap.com.

Gala a fost organizată în aeroportul Santa Monica din Los Angeles şi a fost prezentată de actorul T.J. Miller, unul dintre actorii principali din sitcomul “Sillicon Valley”, produs şi difuzat de postul HBO. Evenimentul de duminică seară a reprezentat, de asemenea, prima ediţie când premiile Critics’ Choice au fost desemnate prin voturile combinate ale membrilor Broadcast Film Critics Association, cea mai mare organizaţie a criticilor de film din Statele Unite ale Americii şi Canada, şi Broadcast Television Journalist Association.

De asemenea, “Son of Saul” a fost nominalizat, săptămâna trecută, la premiul Oscar 2016 la categoria “cel mai bun film străin”, iar pe 10 ianuarie, în cadrul galei Globurilor de Aur 2016, i-a fost decernat marele premiu la aceeaşi categorie.

Lungmetrajul „Son of Saul”, în regia lui László Nemes, este o coproducţie Ungaria-Franţa, foarte apreciat de critica de specialitate, care prezintă două zile din viaţa lui Saul Auslander, interpretat de actorul Géza Röhrig, un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare