Confidenţialitate

Soluțiile Lindab pentru renovări (P)

Renovarea unei clădiri poate fi necesară, indiferent că ne dorim sau nu acest lucru. Motivele care pot implica renovarea sunt numeroase, iar dintre acestea putem enumera atât probleme funcționale, cât și altele de ordin tehnic.

Folosind soluțiile Lindab, poți renova orice clădire, indiferent dacă vorbim de acoperiș sau pereți. Pentru pereți îți oferim, printre altele, sistemele de construcții din profile zincate formate la rece, iar pentru acoperiș o gama largă de materiale de învelitoare în diverse forme și culori pentru ca acesta să se integreze perfect în ambient și să respecte arhitectura construcției tale.

Acoperișul din țigle metalice – Lasă o impresie de durată!


Acoperișul din țigle metalice de la Lindab este durabil și elegant, conferind un aspect excelent construcțiilor moderne, dar în același timp este materialul ideal pentru renovarea construcțiilor vechi. Poți alege un acoperiș într-o culoare clasică sau poți alege dintr-o mare varietate de nuanțe moderne.

Oricare ar fi alegerea ta în ceea ce privește culoarea, tipul de acoperire al suprafeței sau profilul tiglei metalice, poți fi sigur că acoperișul va fi deopotrivă estetic și rezistent, pregătit să facă față trecerii timpului. Pe lângă țiglele metalice, îți punem la dispoziție o gamă completă de accesorii: elemente de tinichigerie, elemente de ventilație, profile de etanșare, folie anticondens, șuruburi pentru fixare, accesorii pentru siguranță acoperișului – toate pentru un sistem complet și având aceleași caracteristici de o calitate deosebită.

Sistemul de jgheaburi și burlane, un sistem cu adevărat complet și eficient, întregește armonios ansamblul, iar în final poți fi convins că vei avea un acoperiș elegant, simplu de montat și perfect funcțional indiferent de vremea de afară.

Acoperișul fălțuit – Frumusețe fără vârstă!

Tablă fălțuită este un material fără vârstă, elegant și versatil, ce poate fi astfel modelat încât să satisfacă cele mai mari exigențe în materie de acoperișuri, fiind deja apreciat de mai multe secole. Acoperișul cu tablă fălțuită se remarcă prin costuri reduse în întreținere și are o frumusețe naturală, așa că îți va fi mai mare dragul să-l privești pentru mulți ani de acum înainte.

Acoperișul fălțuit de la Lindab este disponibil în două variante de aliaj special PLX și FAP, ambele având 350 g zinc/m² și gama largă de culori cu stratul final de acoperire HBPE – o acoperire durabilă care conferă un aspect atractiv și elegant.

Când alegi acoperișul falțuit de la Lindab nu înseamnă doar că vei avea o clădire ce se va integra armonios în cadrul existent, fie că vorbim de case vechi, de clădiri clasate că monumente istorice sau de arhitecturi ultramoderne, înseamnă și că vei avea acces la cunoștințele și suportul nostru, pentru că muncă ta de proiectare și construcție să fie mai ușoară și mai precisă.

SRP Click – Aspect clasic cu un singur click!


SRP Click reprezintă o variantă accesibilă a acoperișului fălțuit tradițional. Produsul finit este o tablă plană cu falt mecanic, gândit și produs astfel încât să poată fi montat într-un timp foarte scurt și care, la final, să reprezinte un acoperiș trainic și elegant, amintind de linia acoperișurilor solide de altădată. Produsul este disponibil într-o gama foarte largă de culori cu diverse acoperiri și se poate monta pe acoperișuri a căror înclinație este de minim 14°.

Acoperișuri cu structura metalică – Modificarea acoperișurilor terasă

Lindab produce o gama completă de profile zincate formate la rece cu ajutorul cărora poți realiza diverse construcții pe structura metalică. Sistemul Lindab este soluția ideală atunci când se dorește transformarea unui acoperiș terasă într-un acoperiș ventilat, în două ape cu pantă relativ mică. Structura principala și învelitoarea pot fi proiectate și realizate integral cu produse din oțel Lindab. Pe lângă aspectul reînnoit, termoizolatia care se poate monta între profile, crește eficientă energetică a construcției.

Testele au demonstrat că, la construcțiile cu structura din oțel, izolarea fonică este superioară față de alte materiale. Și cum nu există material inflamabil într-un acoperiș din oțel atunci sunt îndeplinite cele mai riguroase norme de protecție împotriva incendiilor. Soluția poate fi aplicată cu succes atât la blocuri de locuințe, cât și la clădiri publice cu structura în cadre, sau la hale industriale.

Sisteme de învelitori pentru construcții industriale

În cazul halelor industriale, gama de table cutate Lindab vine în întâmpinarea oricărei nevoi constructive indiferent de cerințele de ordin funcțional, al durabilității sau al aspectului. Tablă cutată Lindab se dovedește a fi materialul de construcție economic și cu cea mai flexibilă aplicabilitate din domeniu fiind potrivită atât pentru renovări cât și pentru construcții noi.
În funcție de înălțimea profilului, de grosimea materialului și de încărcările asupra acoperișului, tablă cutată se poate monta pe deschideri foarte mari. Alături de profilele ușoare și de gama completă de accesorii, tablă cutată Lindab vine să alcătuiască un sistem complet, care garantează calitatea și funcționalitatea lucrării.

Renovări de fațade cu soluții Lindab

Gama variată de culori, în combinație cu o paleta la fel de generoasă de profile (trapezoidale, sinusoidale, casete de fațada, lamele orizontale) și accesorii, concura la obținerea de exterioare estetice, perfect adaptabile gustului și nevoilor fiecăruia. Varianta de perete prevăzută cu termoizolație și cu strat ventilat, crește semnificativ performanțele eneregetice a clădirii. Soluția poate fi aplicată inclusiv pentru pereți din cărămidă, pereți din beton sau pereți existenți din structura ușoară, desigur în condiția unei proiectări inițiale ce poate fi realizată de specialiștii Lindab.

Extinderea clădirilor prin supraetajare


Datorită spațiului restrâns, extinderea clădirilor de birouri sau de locuințe care au un singur nivel sau două se poate realiza și prin supraetajare. Produsele Lindab pentru structuri ușoare reprezintă cea mai bună soluție în astfel de situații, oferind atât siguranță cât și eficientă energetică.

În acest caz însă este necesar un calcul static (la fundații, pereți și ultimul planșeu), pentru a verifică dacă clădirea existența poate prelua inclusiv solicitările suplimentare, provenite din supraetajare. În urmă acestor calcule pot apărea situații în care este necesară consolidarea prealabilă a structurii inițiale.

Panourile de pereți cu termoizolație alcătuite din profile Lindab Construline se potrivesc perfect la realizarea pereților portanți sau de compartimentare. Dacă alegi profilele perforate, poți reduce costurile cu încălzirea cu până la 35% față de profilele normale.

Totodată reduci riscul apariției condensului, a punților termice sau al mucegaiului și în final obții un perete cu performanțe energetice mărite. Stratul exterior al fațadei poate fi realizat în mai multe variante: tablă cutată trapezoidală sau sinusoidală, casete de fațada, panou lemnos, termoizolație rigidă și tencuiala sau cărămidă aparență.

Structura acoperișului se poate rezema pe pereții principali și se poate realiza din grinzi cu zăbrele sau din profile C (profile cu pereți subțiri). Deoarece supraetajarea este o lucrare ce implică cunoștințe tehnice complexe, este necesară consultarea unui specialist încă din fazele inițiale.

Specialiștii Lindab la dispoziția ta!


Dacă dorești să renovezi, să repari sau să schimbi structura acoperișului cu una mai sigură și mai eficientă, sau eventual vrei o extindere/ supraetajare, sau chiar o fațada nouă, te rugăm să apelezi la specialiștii Lindab.

Poți trimite o cerere de ofertă AICI!