Solutiile bancilor pentru clientii care au credite in franci elvetieni

Bancpost anunță că va reduce cu 0,8 puncte procentuale dobânzile la împrumuturile pe care le-a acordat în franci elvețieni. Bancpost se alătură astfel altor bănci care au decis să ofere soluții pentru clienții cu credite în franci elvețieni.

Bancpost anunță că va reduce cu 0,8 puncte procentuale dobânzile la împrumuturile pe care le-a acordat în franci elvețieni.

Măsura se va aplica în conformitate cu clauzele specificate în fiecare contract, dar se vor aplica și soluții individuale – precum restructurarea sau conversia.

Bancpost se alătură astfel altor bănci care au decis să ofere soluții pentru clienții cu credite în franci elvețieni.

Reducerea cu 0,8 puncte procentuale a dobânzilor la creditele în franci elvețieni se va aplica până la următorul termen de revizuire, anunță Bancpost.

Vor beneficia de acest lucru doar clienții care s-au împrumutat cu dobândă variabilă, și nu fixă.

Banca anunţă că va continua să ofere şi soluţii pe termen lung care includ restructurarea, conversia de monedă şi prelungirea perioadei de creditare.

Până acum, OTP şi Millennium Bank au redus marja de dobândă cu 1,5 puncte procentuale pentru o perioadă de trei luni, iar Raiffeisen Bank a scăzut dobânda cu cinci luni înainte de termenele contractuale.

Soluții similare au oferit și Volksbank, Piraeus Bank și Banca Românească.

În România, sunt peste 75.000 de persoane fizice care au credite în franci elveţieni.

Cursul pentru moneda elvețiană anunţat astăzi de BNR a scăzut până la 4 lei și aproximativ 36 de bani.