Solutie nemteasca pentru cei care urineaza pe ziduri (AUDIO)

În Hamburg, autoritățile au vopsit zidurile cu o vopsea specială, ce respinge orice lichid și îl împrăștie către făptuitor.

Germania a găsit o soluție pentru petrecăreții care uită de bunul simț și își fac nevoile pe pereți.

Cartierul Sankt Pauli din Hamburg e renumit pentru viața de noapte. Numai că petrecăreții din baruri se clatină noaptea pe străzi și de cele mai multe ori nu mai nimeresc toaletele, așa că își fac nevoile pe unde apucă.

În orașe precum Munchen sau Koln, cei care sunt prinși că urinează pe stradă sunt amendați cu 100, respectiv 200 de euro. Dar în Hamburg, oraș vizitat anual de 20 de milioane de oameni, astfel de sancțiuni nu au dat roade. Așa că autoritățile au trecut la soluții extreme: au vopsit zidurile cu o vopsea hidrofugă, ce împrăștie orice lichid. Cine confundă toaleta cu un perete e pedepsit imediat.

Don’t pee here. We pee back.’ Nu vă ușurați aici! O să ricoșeze! Este mesajul lipit pe ziduri de autorități care speră că petrecăreții se vor învăța minte. Dacă nu, gestul lor îi va costa o pereche nouă de încălțăminte. Măsura nu e este sută la sută eficientă. Oficialii din Hamburg nu au luat în calcul și varianta că unii petrecăreți își fac nevoile direct pe asfalt, pe copacii sau chiar pe mașini.