Confidenţialitate

Soluția propusă de Cristian Tudor Popescu pentru a crește rata de vaccinare anti-Covid

Vaccinarea adolescenților împotriva infecției  Covid-19 se preconizează a fi una dificilă, în contextul în care interesul pentru imunizare este oricum în scădere, a explicat Cristian Tudor Popescu, la Piața Victoriei:

„Ne aflăm în această fază a pandemiei în care numărul de infectări a scăzut considerabil, nu mai există niciun județ decât în scenariul verde și în această fază se întâmplă ceva ce pe mine mă îngrijora în urmă cu o lună: când o să înceapă să scadă, lumea o să se demobilizeze și iată că, desi la maratornul vaccinării lumea a venit din nou, rata de vaccinare este în scădere continuă. Pe acest fond vine acest nou element, al vaccinării copiilor, al adolescenților. ”

Reticența în ceea ce privește vaccinarea copiilor de peste 12 ani este oricum mai mare decât cea în cazul adulților, a mai spus gazetarul și scriitorul:

„În ceea ce privește copiii, sigur că reticența e mai mare decât în cazul adulților, mai degrabă accepți să te vaccinezi tu decât să-ți vaccinezi copilul. Aici temerea, reticența, poate să fie mai mare și cred că rata de vaccinare la nivelul ăsta, al copiilor și al adolescenților, va fi considerabil sensibil mai mică decât în cazul adulților.”

Cristian Tudor Popescu a accentuat, din nou, faptul că vaccinarea în zonele rurale merge foarte greu. Din acest motiv, gazetarul și scriitorul a propus și o soluție care să-i motiveze pe oameni să se imunizeze anti-Covid-19:

„ Eu aș propune soluția mult mai bună și mai deșteaptă a fostului premier Ludovic Orban, să se introducă vaccinul plătit, că așa a zis. Soluția este pe dos, nu bilete la teatru și la cinema (…). Problema e cea pe care o identificam data trecută și acum două dăți, și nu asfaltul, ci noroiul, la sate, ce facem cu oamenii de acolo care nu au niciun fel de tragere de inimă în direcția asta? Soluția este pe dos, nu cred că trebuie să li se dea o vacă, ca în India, să se vaccineze, dar cel mai simplu ar fi cu bani gheață, cu banii jos, să fie plătiți oamenii ca la donarea de sânge, acolo nu se dau bani, se dă masă gratuită, zile libere. Poți să le dai bani, omul să fie plătit să vină să se vaccineze. Deci, nu să se introducă vaccinul plătit, ci dimpotrivă, să fie recompensați oamenii pentru a se vaccina.”