Solistul trupei rock AC/DC, Brian Johnson, este pe cale să îşi piardă auzul – VIDEO

Celebra trupă AC/DC şi-a anulatat concertele programate în Statele Unite ale Americii din cauza cumplitei veşti conform căreia vocalul, Brian Johnson, este pe cale să îşi piardă auzul, informează The Guardian.

Turneul intutulat „Rock or Bust” urma să aibă loc nu doar în Statele Unite ale Americii, ci şi în ţări din Europa precum Marea Britanie, Germania, Danemarca şi Portugalia.

Brian Johnson, solistul de la AC/DC, a fost sfătuit de către medicii care îl au în supraveghere să îşi înceteze activitatea vocală imediat pentru că altfel riscă să îşi piardă definitiv auzul.

Declaraţia a fost făcută publică chiar pe site-ul oficial al trupei într-un comunicat de presă.

Membrii trupei au menţionat că iau în calcul şi  varianta de a cânta pe întreg parcursul acestui an „probabil cu un vocalist invitat”, scrie The Guardian.

În vârstă de 68 de ani, Brian Johnson a devenit solistul trupei în 1980, după moartea vocalului iniţial Bon Scott.

Problemele sale de auz vin pe fondul multor altor dificultăţi pe care le-a întâmpinat celebra trupă rock în ultima perioadă.

Anul trecut, chitaristul Malcom Young, membru fondator AC/DC nu a putut fi prezent pe scenă la concertele formaţiei deoarece acesta a fost diagnosticat în 2014 cu demenţă senilă.

Nici Phil Rudd, toboşarul trupei, nu scăpat de probleme. Phill a părăsit trupa după ce tot în 2014 a fost acuzat de ameninţare cu moartea şi posesie de drogri. În iulie 2015 judecătorii l-au condamnat pe toboşar la opt luni de arest la domiciliu.