Confidenţialitate

Șoferul din Brăila care a lovit mortal 5 persoane a fost reținut pentru ucidere din culpă

Șoferul care pe 4 aprilie a intrat cu mașina într-un grup de persoane aflate într-o stație de autobuz din municipiul Brăila, accident în urma căruia cinci oameni au murit și alți doi au fost răniți, a fost pus joi oficial sub acuzație și reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, pentru ucidere din culpă, potrivit IPJ Brăila.

Având în vedere că nu se poate deplasa, fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Brăila, în urma accidentului pe care l-a provocat, Marius Negoiță, în vârstă de 27 de ani, a fost audiat pe patul de spital.

Negoiță va fi prezentat vineri instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit rezultatelor probelor venite de la Institutul de Medicină Legală Iași, Marius Negoiță nu a consumat droguri în ziua producerii accidentului.

Rezultatele expertizei toxicologice efectuate de IML Iași infirmă astfel analizele preliminare făcute în ziua accidentului, la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila, care arătau că șoferul consumase droguri. Potrivit specialiștilor, există posibilitatea ca aparatele să fi fost păcălite de faptul că șoferul lua medicamente pentru epilepsie, o boală pe care o ascundea de zece ani.

Persoanele care și-au pierdut viața în accidentul de luni dimineață, de la Brăila, sunt patru femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 37 și 41 de ani.

Conform unui comunicat remis de Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.