Confidenţialitate

Șoferul care a intrat în mulțimea aflată în Times Square, inculpat pentru crimă

Șoferul care a intrat joi cu mașina în mulțimea aflată în Times Square a fost inculpat de poliția din New York.

Tânărul de 26 de ani este acuzat între altele de crimă și tentativă de crimă.

Acesta consumase droguri înainte de incident, iar la audieri a spus poliției că ”Dumnezeu i-a cerut să facă acest lucru”.

Mașina condusă de Richard Rojas a intrat cu viteză în pietonii din Times Square, unul dintre cele mai frecventate locuri din lume.  O tânără din Michigan de 18 ani a murit pe loc. Ea se afla în vizită la New York. Alte 22 de persoane au fost rănite, 4 fiind în stare critică.

Imaginile de la fața locului au surprins scene dramatice: ceilalți trecători încearcă să-i ajute pe cei aflați întinși pe asfalt. Poliția a intervenit și a sfătuit mulțimea să se îndepărteze.

Primarul din New York, Bill de Blasio, a infirmat ipoteza unui atac terorist.

Șoferul, Richard Rojas, de 26 de ani, un locuitor al cartierului Bronx a fost reținut imediat de poliție.

Mai întâi a fost dus la o clinică pentru a fi testat pentru droguri şi alcool, ulterior la audieri. O sursă din poliție a declarat pentru CNN că bărbatul consumase drogul PCP, cunoscut și ca praful îngerului. Rojas le-a mai spus poliștilor că Dumnezeu i-a cerut să facă acest lucru și că se aștepta să fie împușcat de polițiști după incident.

Fost militar în marină americană, Rojas suferă şi de „probleme psihice” și a mai fost arestat în trecut pentru că a condus sub influenţa alcoolului, a declarat șeful poliției new yorkeze. În plus, recent a fost reţinut după ce a ameninţat o persoană cu un cuţit de bucătărie. Rojas a fost inculpat acum pentru omor, tentativă de omor și omucidere cu un vehicul, cu circumstanţe agravante.