Șofer sancționat fiindcă s-a „drogat” cu paracetamol

A luat paracetamol iar la testul polițiștilor a ieșit că ar fi consumat droguri.

Este povestea unui tânăr șofer din Târgu Jiu care a reușit să demonstreze în instanță că este nevinovat și că s-a comis o greșeală.

Pe numele lui polițiștii îi întocmiseră dosar penal pentru conducere sub influența drogurilor.

Este primul șofer care întoarce rezultatul drug testului și, până la urmă și rezultatul anchetei, pentru că acesta a reușit să demonstreze medical că nu a consumat droguri.

Șoferul în vârsta de 25 de ani din Târgu-Jiu a fost testat în noaptea de 19 spre 20 iulie cu un asemenea aparat, iar polițiștii au tras concluzia că a condus sub influenţa substanţelor psihoactive. Așa a indicat aparatul Drug Test.

Evident că i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tânărul a contestat acest lucru și abia acum, în urma unei expertize medicale, analizele efectuate la institutul „Mina Minovici” au arătat că într-adevăr șoferul nu consumase droguri. Rezultatul a indicat că luase paracetamol.

Cel mai probabil, șoferul va scapă de acuzația penală, însă polițiștii vor avea acum probleme. În sensul că, fie nu au interpretat corect rezultatul, fie aparatele au o problemă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS