Confidenţialitate

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, despre Gabriela Firea: Trebuie să aibă demnitatea să recunoască înfrângerea

Sociologul Sebastian Lăzăroiu a comentat la emisiunea Piața Victoriei înfrângerea suferită la București de Gabriela Firea, dar și faptul că aceasta întârzie să recunoască faptul că a pierdut Primăria Capitalei.

“Nu așa se face în politica mare. Dacă vrei să faci politică ca la Voluntari, sigur, acolo așa se face. În politica mare te retragi și nu arunci vina pe altcineva.

A tras partidul în București, e un merit care trebuie recunoscut doamnei Firea, dar ea și-a făcut singură lista sinistră de consilieri generali, ea și-a stabilit strategia, ea și-a adus purtătorii de mesaj.

Trebuie să aibă demnitatea de a recunoaște înfrângerea. Poate să apară peste câteva luni, peste un an, să înceapă alt drum”, spune sociologul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sebastian Lăzăroiu mai spune că, pe termen lung, USR-PLUS este marele câștigător al acestor alegeri locale, iar alianța va avea un rezultat foarte bun la parlamentare. Totuși, estimează că rezultatul va fi mai slab decât cel al PSD și PNL.

“USR-PLUS a pus presiune pe toată clasa politică, arătând un altfel de a face lucrurile, un altfel de discurs. Nu mai vorbesc de campaniile pe care le fac online și care sunt timid imitate de celalte partide”, a adăugat sociologul.

Vezi aici emisiunea integrală: