Confidenţialitate

Sociologul Gelu Duminică: Ne așteaptă o perioadă grea, cu multe tensiuni și instabilitate | AUDIO

După rezultatul alegerilor parlamentare, în care votul românilor a fost extrem de fragmentat, este de așteptat să urmeze o perioadă plină de incertitudini.

Gelu Duminică spune că intrarea în Parlament a unui partid naționalist-extremist precum AUR – Alianța pentru Unirea Românilor, nu este întâmplătoare. Mare parte a populației s-a simțit abandonată de actuala clasă politică, apreciază sociologul:

„În perioada de pandemie, categorii largi de populație dezavantajate au fost uitate de politicieni și atunci, logic, oamenii ăia așteptau salvatorii și uite, au apărut alții. Depinde foarte mult de ce înțelege clasa politică pro-europeană.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gelu Duminică a fost întrebat și cine a pierdut cel mai mult în urma acestor alegeri parlamentare:

„La PNL ne puteam aștepta să se erodeze, însă USR Plus a avut o strategie mult greșită și uite că au ajuns un partid de pluton.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gelu Duminică a amintit că 40% dintre români sunt analfabeți funcționali, iar în lipsa educației și a unor măsuri care să reducă clivajele mari de dezvoltare, românii își vor schimbă prea mult intenția de vot.

Așa se face că și anul acesta, avem aproape aceeași configurație a Parlamentului în privința partidelor care intră în Legislativ.