Societatea Naţională a Sării a câştigat licitaţia pentru deszăpezire

Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a anunţat joi că a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru contractul de furnizare sare pentru deszăpezire, necesară în campania de iarnă 2017-2018.

„În baza contractului, societatea va livra o cantitate de 300.000 tone sare pentru deszăpezire către cele şapte Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Braşov, Cluj şi Constanţa”, a anunţat Salrom.

Oficialii companiei spun că sunt pregătiţi să asigure „în mod ritmic şi la timp” livrarea sării pentru deszăpezire în sezonul de iarnă 2017-2018, atât către CNAIR, cât şi către alţi clienţi, autortităţi şi instituţii locale, alte persoane fizice şi juridice.

Compania are capital majoritar de stat de 51%, capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea cu 49 procente.

Salrom a înregistrat o scădere de 1,5% a afacerilor anul trecut, până la 297 milioane lei, în principal din cauza scăderii vânzărilor de sare pe piaţa externă.

Pentru anul 2017, compania îşi propune realizarea unei cifre de afaceri de peste 300 milioane lei, în creştere cu 9,66% faţă de 2016.

Producţia totală de sare obţinută anul trecut a fost de 2,1 milioane de tone, iar cea de calcar de 1,1 milioane de tone.

Societatea Naţională a Sării este unul dintre primii zece producători de sare din Europa şi are şapte sucursale în Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Braşov, Cluj şi Constanţa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS