Confidenţialitate

Societatea de Transport Bucureşti vrea să scumpească preţul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun | AUDIO

Societatea de Transport Bucureşti vrea să scumpească preţul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun de suprafaţă. Biletul care costă acum 1 leu şi 30 de bani va fi eliminat. El va fi înlocuit cu un alt tip de bilet, cel de o oră. Prețul pentru o călătorie de o oră ar trebui să fie de 3 lei. 

Cu un bilet de 3 lei, într-o oră, un călător ar avea voie să schimbe mai multe mijloace de transport în comun de suprafață. În acest moment, biletul îți permite să călătorești doar o singură dată, plătești 1.3 lei la următoarea urcare.

Există și acum călătoria pe o oră pentru toate mijloacele de transport în comun, costă 1.3 lei, dar se poate plăti doar cu telefonul, nu și cu portofelul electronic de la STB. Directorul Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

”Luând în considerare ce se întâmplă în Europa, luând în considerare tarifele existente în momentul de față în municipiile reședință de județ, consider că un tarif pentru utilizarea transportului public în decurs de o oră, un tarif de circa 3 lei, ar fi unul corect”.

STB vrea să introducă și un abonament pe o jumătate de an sau pe un an. 500 de lei este propunerea pentru un an de zile.

STB spune că vrea, astfel, să-i încurajeze pe cei care folosesc frecvent mijloacele de transport în comun de suprafaţă. Desigur, va fi în defavoarea celor care îl folosesc ocazional. Conducerea STB promite timpi corecţi de deplasare în oraş şi condiţii mai bune de călătorie. E vorba de o propunere care va fi dezbătută public, apoi votată în Consiliul General.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae