Confidenţialitate

Socialiștii europeni se delimitează de PSD în chestiunea ambasadei din Israel

”Facem apel la toate statele membre ale Uniunii Europene să nu urmeze această cale”, este mesajul S&D pentru PSD, partenerul său din România.

Într-o declarație transmisă publicației G4Media.ro, socialiștii europeni se delimitează de PSD pe subiectul relocării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

S&D este familia politică europeană din care face Partidul Social Democrat.

Socialiștii europeni subliniază faptul că nu vor sprijini nicio acțiune unilaterală contrară poziției Uniunii Europene de a nu recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

”Nu doar că protestăm împotriva deciziei președintelui Trump, dar facem apel la toate statele membre ale Uniunii Europene să nu urmeze această cale. Nu vom sprijini nicio decizie unilaterală cu privire la această chestiune (indiferent că este vorba despre Statele Unite sau oricare dintre statele membre ale Uniunii Europene)”, au transmis socialiștii europeni.

S&D mai subliniază faptul că discuția din România cu privire la relocarea ambasadei la Ierusalim este în desfășurare în acest moment și atrag atenția că urmăresc îndeaproape desfășurarea evenimentelor.

Reacția socialiștilor europeni vine după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat pe 19 aprilie că țara noastră va urma exemplul SUA și își va muta ambasada din Israel la Ierusalim, iar Guvernul Dăncilă a adoptat un memorandum în acest sens.