Social-democrații validează, vineri, candidaturile pentru congresul extraordinar

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte în şedinţă, vineri, pentru a lua în discuţie dosarele de candidatură la funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi.

Şedinţa este programată la Palatul Parlamentului, începând cu ora 11.00, notează Agerpres.

Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu candidează pentru funcţia de preşedinte executiv al Partidului Social Democrat, iar Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu pentru secretar general al PSD.

Congresul extraordinar se va desfășura, sâmbătă, la Sala Palatului.

Un grup al răzvrătiţilor a criticat faptul că s-au schimbat regulile pentru alegerea celor 16 vicepreşedinţi, funcţii care trebuie împărţite în mod egal între bărbaţi şi femei. Liviu Dragnea – care nu îşi mai pune mandatul pe masă – este suspectat că încearcă să îşi îndepărteze contestatarii din structura de vârf a partidului.

Premierul Viorica Dăncilă are susţinerea liderului PSD pentru postul de preşedinte executiv, la care mai aspiră, totodată, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu.

În prag de congres, un sondaj de opinie realizat de IMAS sugerează că PSD se prăbuşeşte în preferinţele electoratului, ajungând la un scor de doar 28%, sub PNL. Încrederea în Liviu Dragnea ar fi scăzut sub 10%. Fruntaşul social-democrat a comentat ironic cifrele, fiind convins că lucrurile se vor tranşa la următoarele alegeri legislative.

Un protest inedit este anunţat pentru sâmbătă, în faţa Sălii Palatului, unde se va desfăşura congresul PSD.

Manifestanţii ar urma să afişeze la intrare pancarte pe care vor fi scrise promisiunile neîndeplinite din programul de guvernare, dar şi cu găleţi pline cu lapte, ouă, ulei, pâine, carne sau alte alimemente care ar urma să se scumpească.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS