Confidenţialitate

Social democrații se reunesc duminică în prima ședință CEx

La Palatul Parlamentului se reunesc  social-democrații, la ora 12.30, duminică, în prima ședință CEx din acest an, pentru prezentarea bugetului pentru 2019, stabilirea prioritățile politice și a conducerii interimare a PSD Brăila, după plecarea lui Mihai Tudose la Pro România.

Reuniunea vine în contextul în care luni începe noua sesiune parlamentară  dar și în mijlocul controverselor privind proiectul de buget propus de Guvern.

Președintele PSD Liviu Dragnea a sosit la Parlament, dar nu a făcut declarații.

Printre primii social-democrați sosiți la Parlament sunt Marcel Ciolacu și Ionel Arsene.

Și premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament. Șeful Executivului nu a făcut declarații, intrând direct în biroul de la Camera Deputaților al lui Dragnea. Au mai sosit ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan și ministrul Fondurilor Europene și ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb.

În ședința CEx, social-democrații urmează să stabilească și conducerea interimară a PSD Brăila, după plecarea lui Mihai Tudose la Pro România.

Tot duminică, după Comitetul Executiv se vor întâlni și grupurile parlamentare ale PSD pentru a stabili membri în Biroul Permanent la Camera Deputaților și Senat, cât și pentru a face noi nominalizări în pentru unele comisii de specialitate ale Parlamentului. Deciziile cu privire la birourile permanente vin și în contextul în care Georgian Pop, care era secretar al Biroului Permanent al Camerei, a anunțat zilele trecut că demisionează din PSD și se alătură Pro România.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici va prezenta proiectul de buget în şedinţa CEx a PSD de duminică, iar marţi documentul va fi discutat şi adoptat în Guvern.

„În CEx vom face o prezentare colegilor, despre logica bugetară pe 2019 şi vedem dacă vor fi propuneri de ajustare, idei care să fie cuprinse în buget”, a anunțat, sâmbătă, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a spus că marţi după-amiază sau seara bugetul va ajunge în Parlament, după ce va fi adoptat de Guvern.