Social-democrații s-au răzgândit: Nu mai stabilesc luni miniștrii Guvernului Dăncilă

Conducerea PSD a amânat o decizie privind numele miniștrilor care vor face parte din noul guvern pentru sfârșitul săptămânii. Ședința Comitetului Executiv PSD se va ține, totuși, începând cu ora 16:00. În schimb, se va discuta despre programul de guvernare și despre secretarii de stat.

Liderii PSD au decis să amâne până vineri stabilirea componenței Cabinetului Dăncilă, având în vedere că ședința Parlamentului pentru audierile viitorilor miniștri și pentru votarea noului Guvern a fost programată abia lunea viitoare, pe 29 ianuarie.

Social-democrații își iau, astfel, o măsură de precauție, temându-se că în intervalul de o săptămână de la stabilirea miniștrilor și până la votarea lor în Parlament ar putea apărea dezvăluiri care să-i pună în dificultate pe viitorii membri ai cabinetului.

La ședința de azi se va discuta însă despre secretarii de stat și despre programul de guvernare.

Cristian Citre:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liviu Dragnea spunea săptămâna trecută că până la numirea viitorului Guvern trebuie încheiată evaluarea tuturor secretarilor de stat și a modului cum au fost numiți.

În ceea ce privește programul de guvernare, Gabriela Firea a spus aseară, la România TV, că va rămâne în esență același, urmând a fi operate doar actualizări ale acestuia.

Tot Gabriela Firea a anunțat și că o treime dintre miniștrii PSD vor fi înlocuiți, citez, cu persoane energice, dinamice și bune cunoscătoare ale domeniului.

„Cred că și doamna Dăncilă va rezista cu și fără hashtag, este un om puternic. Are o capacitate extraordinară de a pune la masă persoane care au păreri diferite. E important.” Gabriela Firea

Totuși, miniștrii care au ridicat vocea împotriva monopolizării de către Liviu Dragnea a deciziei în PSD vor fi eliminați din Guvern. În această situație se află vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea și ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

Alți miniștri care sunt dați ca și plecați sunt Florian Bodog de la Sănătate, Lucian Romașcanu de la Cultură și Liviu Pop de la Educație.

În ceea ce privește durata Cabinetului Dăncilă…

„O vom sprijini cu toții. De data asta nu mai trebuie să greșim.” Gabriela Firea

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS