Confidenţialitate

Șoc în fotbalul britanic – Manchester City a fost exclusă din cupele europene

Una dintre cele mai bogate echipe de fotbal ale lumii, Manchester City a fost exclusă de UEFA din cupele europene pentru următoarele două sezoane, fiindcă încălcat regulile de fair-play financiar.

Gruparea „cetățenilor” a postat un comunicat pe site-ul oficial în care anunță că oficialii ei nu sunt surprinși de decizia forului fotbalistic continental și că o vor ataca la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne..

„Manchester City își exprimă dezamăgirea față de decizia luată de UEFA, dar nu suntem surprinși de anunțul făcut în această seară. Clubul se va îndrepta către TAS” – scrie în comunicatul lui Manchester City.

Totodată, Manchester City este obligată să plătească și o amendă de 30 de milioane de euro.

Corpul de Control Financiar al UEFA a reacționat după dezvăluirile făcute în 2018 de cotidianul german “Der Spiegel”.

Germani au publicat mai multe documente și mail-uri care arată că Manchester City a încălcat regulile de fair play-ului financiar, prin supraevaluarea în bilanț a sumelor din sponsorizări primite de la patronul din Emirate – șeicul Mansour bin Zayed.

Manchester City, antrenată de Pepp Guardiola, încă joacă în ediția actuală a Ligii Campionilor și o va înfrunta pe Real Madrid în optimi, în perioada 26 februarie – 17 martie.