Confidenţialitate

SNSPA: Dezbaterea anunțată de Klaus Iohannis va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară

Școala Națională de Studii Politice și Administrative a anunțat că va găzdui dezbaterea anunțată, pentru marți, de președintelui Klaus Iohannis cu politologii și formatorii de opinie, într-un spațiu neutru, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

„Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și-a manifestat deschiderea de a asigura un spațiu neutru de desfășurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, pentru buna informare a opiniei publice și pentru cultura democratică a societății românești. Având în vedere anunțul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanți ai mass-media și politologi și în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus Iohannis, propunerea SNSPA a fost agreată”, au transmis reprezentanții SNSPA, într-un comunicat de presă.

Evenimentul se va desfășura marți, „într-un spațiu neutru politic dar, în același timp, reprezentativ pentru societatea românească”, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Sursa menționată reiterează „importanța comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esențiale privind modul în care funcționează instituțiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Președintelui României, precum și direcțiile și prioritățile care pot contribui la viitorul țării”.

Reprezentanții SNSPA mai spun că detaliile referitoare la dezbaterea de marți vor fi comunicate public „imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment”.

Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă susținută miercuri la sediul PNL, că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie. Șeful statului a precizat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece aceasta „a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”.