Smiley: „Este foarte important ca toți copiii să meargă la școală” – VIDEO

Smiley, pe numele său Andrei Tiberiu Maria, Ambasador Național pentru UNICEF în România, a vizitat comuna Dofteana, din Județul Bacău.

Aceasta este una dintre cele 45 de comunități din județ în care UNICEF își desfățoară activitatea, prin programul „Servicii Comunitare pentru Copii”.

Primarul localității, Ioan Bujor, a declarat că „700 de copii au fost identificați cu diferite vulnerabilități, dintre care 390 la risc de sărăcie”.

Aceștia au beneficiat de sprijin și acces la servicii de protecție, de sănătate și educație cu ajutorul echipei comunitare.

Smiley s-a întâlnit cu elevii și copiii de grădiniță de la școala Gimnazială Scarlat Longhin cât și cu profesorii care au urmat cursuri de formare prin programul UNICEF.

Discuții s-au purtat și cu autoritățile locale, cu echipa comunitară formată din cei doi asistenți sociali, un asistent medical și un consilier școlar.

Această echipă este considerată de către organizația internațională un factor important pentru o orice comunitate, ea ajutând la identificarea problemelelor și la rezolvarea acestora împreună cu localnicii.

Copiii i-au pregatit lui Smiley o surpriză, un flashmob pe melodia sa „Oarecare”.

Au fost vizitate și două familii sprijinite prin intermediul proiectului „Servicii Comunitare pentru Copii” pentru a vedea munca depusă la nivel local.

„De multe ori, oamenii care au schimbat lumea au venit din medii defavorizate, de la sat. De aceea, este foarte important ca toți copiii să meargă la școală și să primească tot sprijinul necesar pentru a-și împlini visele”, a declarat Smiley.

De asemenea, cu ajutorul UNICEF România, s-a obținut abandon școlar zero, în condițiile în care, la începutul proiectului 65 de elevi se aflau în risc de abandon școlar.

„În urma implementării proiectului, Școala Gimnazială Scarlat Longhin Dofteana a reușit să reducă numărul de absențe și în anul școlar trecut a avut zero abandon școlar”, a spus Ana Nicoleta Irimia, directorul școlii.

Un reportaj realizat de Sophie Dimulete:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS