Confidenţialitate

Smartphone-ul Samsung Galaxy Note 7, retras de la vânzare

Compania Samsung retrage de la vânzare smartphone-urile modelul Galaxy Note 7.   Decizia a fost luată după ce s-a constatat că unele telefoane au explodat în timpul sau după încărcarea acestora.

Reprezentanții companiei Samsung au explicat că au decis să retragă de la vânzare smartphone-urile modelul Galaxy Note 7, după ce au constatat o defecțiune a bateriei. În țări precum Statele Unite și Coreea de Sud, telefoane de acest tip care au luat foc în timp ce se aflau la încărcat sau după încărcare. De altfel, pe internet au apărut deja mai multe imagini cu telefoane Samsung care au explodat, au carcasa topită și ecranul deteriorat.

Acest model de smartphone –  Samsung Galaxy Note 7 – a fost vândut în 10 țări, dar cu baterii furnizate de companii diferite. Președintele Samsung, citat de BBC consideră că problemele au apărut în procesul de fabricație a telefoanelor, iar înlocuirea dispozitivelor cu probleme va dura cel puțin două săptămâni.

Peste 2,5 milioane de smartphone-uri Samsumg Galaxy Note 7 au fost vândute până acum, iar posesorii lor sunt rugați să le returneze, urmând să primească în schimb un alt telefon.

(Sursa foto: captură video Ariel Gonzalez)