Slujbă specială la Săvârșin, în memoria Reginei Ana

Câteva zeci persoane, dintre care unele venite de la zeci de km depărtare au participat în Biserica Ortodoxă din comuna Săvârşin, judeţul Arad, la prima slujbă de comemorare a Reginei Ana, desfăşurată în ţară în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.

Slujba a început la ora 11.45 de minute şi este oficiată de catre Arhiepiscopul Aradului si părintele paroh, Călin Mădăluţă. Biserica Ortodoxă din Săvârşin este locul în care membrii Familiei Regale merg la slujbe când sunt la Castelul Regal de la Săvârşin, în special în perioada sărbătorilor de iarnă, Castelul de la Săvârşin fiind locul preferat al Regelui Mihai I.

În Biserica Ortodoxă din comuna Săvârşin, acolo unde se află castelul regal, slujbe în memoria Reginei Ana se oficiază în fiecare zi, încă de marţi, iar clopotele bisericii bat în fiecare seară până la înmormântarea Reginei.

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au ajuns la Săvârşin încă de vineri şi rămân la Castel până luni.

Localnicii îndrăgesc familia regală

Pentru localnicii din Săvârşin membrii Familiei Regale erau foarte apropiaţi, localnicii fiind foarte mândrii că timp de câteva luni pe an Regele şi Regina erau consăteni cu ei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Coroane, flori, lumânări şi candele au fost depuse şi în la principala poartă de acces pe Domeniul Regal Săvârşin, unde se află Castelul Regal Săvârşin, acestea fiind adunate de către angajaţii castelului şi duse în curtea proprietăţii. Omagiile au fost aduse atât de către localnici, cât şi de către persoane din alte judeţe care au trecut prin zonă şi s-au oprit pentru a aduce un omagiu Reginei Ana.

O delegaţie oficială a autorităţilor locale din comuna Săvârşin, condusă de către primarul Ioan Vodicean, va merge vineri, 12 august, la Bucureşti pentru a aduce un ultim omagiu din partea comunităţii din Săvârşin.

Regina Ana a fost ultima dată a fost la, reşedinţa preferată a Regelui Mihai I, Castelul Regal din Săvârşin în august 2014, când de Sfânta Maria, Regele Mihai I şi Regina Ana au onorat cu prezenţa Majestăţilor Lor inaugurarea “Casei Musafirilor”, edificiu situat în “Satul Regal”, la intrarea pe domeniul Săvârşin. Regele si Regina au stat atunci la Săvârşin circa o lună.

Sâmbătă, 13 august, va fi zi de doliu național

Majestatea Sa, Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, a murit, luni, 1 august, la ora 13.45 de minute, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în România, marţi şi va fi aşezat în holul de onoare al Castelului Peleş, apoi, joi și vineri, bucureștenii îi pot aduce un omagiu în Sala Tronului din Palatul Regal.

Regina Ana a României va fi înmormântantă pe data 13 august, la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Ziua de 13 august a fost decretată zi de doliu național.