Confidenţialitate

Slovacia: Protest față de “pandemia” sărăciei | VIDEO

Câteva mii de persoane s-au adunat sâmbătă, în piața centrală din Bratislava, pentru a protesta față de condițiile socio-economice actuale.

Manifestaţia a fost organizată de Confederaţia Sindicală (KOZ), care a cerut Guvernului şi Parlamentului să ia imediat măsuri şi să acţioneze pentru a aborda criza energetică şi inflaţionistă, scăderea nivelului de trai al populaţiei şi stabilizarea economiei, relatează Agerpres, citând TASR.

 

Sindicatele au spus că ajutorul orientat către cetăţeni, municipalităţi şi întreprinderi este insuficient, menţionând asistenţa mai bună din alte ţări.

”Avem un nou tip de pandemie aici, o pandemie a sărăciei. Fiecare zi de inacţiune din partea guvernului şi a parlamentului are consecinţe”, au spus liderii protestatarilor, subliniind ameninţarea unor ”văi ale foametei” şi a unui ”colaps” al regiunilor.

Potrivit lor, atenţia asupra frustrării şi disperării oamenilor.

De asemenea, sindicatele solicită guvernului slovac să abordeze de urgenţă situaţia critică actuală din ţară, prin măsuri care să “îmblânzească” inflaţia şi a atenua impactul negativ al acesteia asupra vieţii cetăţenilor, precum şi să spună clar la ce se pot aştepta gospodăriile, companiile şi instituţiile publice în următoarele luni în ceea ce priveşte preţurile la energie.

FOTO: HNtelevízia