Siutghiol: Salvatorii aveau barca defecta

Echipele de intervenţie continuă căutarea celorlalte 3 victime aflate in elicopterul SMURD prăbușit in Lacul Siutghiol. O asistenta medicală, pilotul şi copilotul inca nu au fost găsiti. Până acum, echipele de salvare au reuşit să recupereze doar o persoană din cele 4 aflate la bordul elicopterului. Medicul, o femeie, a fost resuscitat şi dus la spital. O prima incercare de recuperare a supravietuitorilor a fost impiedicata de faptul ca o barca a salvatorilor avea motorul defect (audio)

Accidentul s-a produs în jurul orei 16.00 și a fost anunțat prin 112. La 16.14 a fost trimis primul echipaj de interventie, care a ajuns dupa un sfert de ora, iar femeia a fost salvata la 16.45.

Elicopterul transportase o batrână cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Județean din Constanța și mergea să realimenteze cu combustibil la Aeroportul Kogălniceanu.

Aparatul de zbor fusese achiziționat de Consiliul Județean Constanța în noiembrie 2012 şi a fost transferat în urmă cu o lună pentru a fi utilizat de SMURD. Elicopterul produs de Eurocopter era performant, avea 180 de ore de zbor, lumini pentru timp de noapte și flotoare.