Confidenţialitate

Situație gravă la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria din cauza lipsei de personal | AUDIO

Spitalul Județean din Alexandria suferă de o bună perioadă de timp din cauza lipsei de personal. Medicii, mai ales cei de la Unitatea de Primiri Urgențe și Radiologie, sunt puțini și nu fac față.

Gărzile sunt asigurate de doar patru medici și sunt 14 zile de când spitalul nu are medic radiolog de gardă, iar la Serviciul de Ambulanță nu există medic permanent. Semnalul de alarmă vine chiar de la un medic al spitalului, Cătălin Dumitrașcu, specializat în a primi urgențele care vin din întreg județul.

Acesta se plânge că lipsa de personal, combinată cu fluxul mare de pacienți din toate celelalte spitale din Teleorman, face ca activitatea unității spitalicești să aducă grave de servicii sănătății populației. Așa că valul patru al pandemiei va lovi foarte serios.

Medicul Cătălin Dumitrașcu:

”Am ajuns într-un moment în care burn-out-ul este o noțiune abstractă pentru noi. Suntem doi medici în momentul de față, care ne schimbăm unul pe altul, după o gardă și o tură de 24 de ore.”

Managerul spitalului, Alexandru Dobre, susține că s-au făcut solicitări către Ministerul Sănătății pentru a primi ajutor în acest sens, dar, deși s-au scos posturi la concurs de cinci ori de la începutul anului, nimeni nu s-a prezentat.

Managerul Spitalului din Alexandria, medicul Alexandru Dobre.

”În fiecare lună am făcut, am avut termeni de detașați, în lunile februarie, martie, medici detașați cu care am reușit să facem față.”

Pacienții așteaptă cu orele la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a beneficia de ajutorul medicilor. Cazurile grave sunt tratate prioritar, însă, cine nu e victima unui accident de circulație sau cine nu suferă de afecțiuni care pot pune viața în pericol imediat, așteaptă zeci de minute până când poate primi asistență medicală.

Medicul Cătălin Dumitrașcu susține că a ajuns la disperare și că a relatat despre această situație atât lui Raed Arafat, cât și lui Ludovic Orban, pe vremea când era premier. Răspunsul a fost întotdeauna nemulțumitor, iar lucrurile nu s-au rezolvat pe termen lung.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Carmen Dumitrescu