Situatie critica la Spitalul de Urgenta din Suceava (AUDIO)

Secția de Terapie Intensivă pentru bebelușii născuţi prematur nu mai are fonduri. Astfel viața copiilor nascuți înainte de termen este în pericol, întrucât aceștia nu mai pot primi îngrijiri medicale de specialitate.

Reprezentanții Spitalului de Urgență Suceava susțin că unitatea sanitară nu mai dispune de fonduri pentru eventualele cazuri de naşteri premature. În acest an aproximativ 2000 de copii s-au născut numai în secţia de maternitate a Spitalului Judeţean Suceava, din care 146 au fost prematuri. Potrivit statisticilor oficiale au fost înregistrate și 25 de decese în cazul nou-născuţilor, 17 fiind copii născuţi prematur.

În prezent, reprezentanţii Spitalului de Urgență Suceava fac demersuri pentru a obţine fonduri suplimentare destinate îngrijirii copiilor născuţi înainte de termen, pentru a se putea acorda îngrijirile specifice în cazul altor noi naşteri premature. Nici dirijarea cazurilor de bebeluși născuți prematur către alte spitale din Moldova nu este posibilă deoarece și restul unităților sanitare se confruntă cu lipsa fondurilor. Rata mortalităţii infantile, în România, este pe primul loc în Uniunea Europeană.