Confidenţialitate

Situație critică în tot mai multe județe privind paturile ATI pentru pacienții COVID | AUDIO

Situație critică în tot mai multe județe privind paturile de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID.

Mai sunt puțin peste 100 de locuri pentru pacienții în stare gravă răspânditeîn țara, iar spitale din multe județe anunță deja că nu mai au deloc paturi la ATI pe secțiile COVID.

Însă, cum procedează un director de spital în situaţia în care nu mai are nici un pat liber, iar un pacient sau chiar mai mulţi au nevoie urgentă de oxigen sau de ventilaţie? Doctoriţa Alina Dobrea, directoarea Spitalului Judeţean Galaţi:

La această oră avem 14 pacienți în secția de COVID, în condițiile în care noi am crescut numărul paturilor de la 9 la 12. Am fost nevoiți să mai introducem încă două paturi în secția COVID. Situația la Galați este destul de complicată, întrucât luni, pe data de 9 noiembrie, am primit un ordin să detașăm trei medici specialiști la Marius Nasta.

Bolnavii de la Galați nu sunt primiți în alte spitale? 

Din martie, pacienții din Galați nu au fost primiți nici la București, nici la Iași. S-a spus în permanență că nu sunt locuri. Vorbim de pacienții în stare gravă. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, admite faptul că locurile la Terapie Intensivă s-au epuizat. El a scris, marți, pe Facebook că românii trebuie să respecte măsurile, pentru că fiecare are dreptul la viață și la sănătate.

„Toate paturile ATI sunt ocupate, medicii sunt obosiți, personalul medical este epuizat. Nu vrem să ajungem în situații disperate. De aceea, oricât de neplăcute sunt noile măsuri, ele trebuie respectate pentru că orice român are dreptul la viață și la sănătate”, a scris  secretarul general al Guvernului.

De asemenea, Morga din Sibiu nu mai face față numărului mare de decese de COVID-19. Medicii au cerut un container, pentru că în interior nu mai sunt locuri.

Situația la Sibiu a devenit critică, după ce, în ultima săptămână, au fost zile în care s-au înregistrat între 10 și 15 persoane decedate din cauza coronavirusului.

Județul Sibiu este pentru a doua zi consecutiv în top în ceea ce privește rata de infectare, marți fiind de aproape 7 la mie, în vreme ce rata de incidență în municipiul Sibiu este de aproape 11 la mie.