Confidenţialitate

Situație alarmantă la Iași: Rețeaua medicală destinată pacienților Covid este aproape plină

Peste 90% dintre paturi sunt ocupate, singurele libere fiind cele destinate bolnavilor cu alte patologii, dar care sunt confirmați ulterior.

Potrivit raportărilor, este vorba despre 20 de paturi la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva, 22 de paturi la Spitalul CF Pașcani, 15 paturi la Spitalul CFR Iași, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hârlău și cele 28 de paturi de la Spitalul de Pneumologie.

Alți 10 bolnavi COVID 19 sunt internați în zonele roșii din spitale care sunt destinate pacienților cu alte patologii și depistați ulterior pozitivi. Aici, mai sunt libere 67 de paturi.

În ceea ce privește gradul de ocupare al paturilor ATI, la Spitalul de Boli Infecțioase secția funcționează la capacitate maximă. La fel și la Spitalul Municipal Pașcani, unde sunt ocupate toate cele șase paturi și la Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu , unde sunt ocupate toate cele trei paturi.

Per total, mai sunt libere doar cele două paturi ATI COVID de la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Spiridon.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru support COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, în zona medicală, erau ocupate patru paturi cu gravide confirmate pozitiv.

În zona ATI Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, tot ieri erau ocupate două paturi ATI.

Acest fapt este explicat și de o creștere bruscă a numărului de noi cazuri, ieri raportându-se la nivelul județului 56 de noi îmbolnăviri, cu 10 mai mult față de numărul raportat în ziua anterioară.

Prima comună care se întreaptă spre o incidență de 6 la mia de locuitori este Răchiteni, miercuri, 1 septembrie, indicele fiind de 5,47 la mia de locuitori.

Depășirea pragului ar însemna pentru elevii ciclului gimnazial de la cele două școli din comună să înceapă anul școlar în regim online. Tot în roșu și în creștere este incidența în comuna Ceplenița, unde indicele a ajuns la 3,80 la mia de locuitori.

Și la Ruginoasa incidența era ieri de 1,43 la mia de locuitori în timp ce în municipiul Iași era de 0,30 la mia de locuitori.