Situatia din Crimeea afecteaza turismul

Criza din Crimeea se răsfrânge și asupra turismului: hotelurile de 5 stele din destinațiile de vară s-au ieftinit cu până la 20 la sută.

Și aceasta pentru că o parte din turiștii din Rusia – principalii clienți ai unităților de lux – au renunțat la rezervările făcute pentru această vară din cauza instabilității din zonă.

Potrivit topurilor, rușii sunt cei mai cheltuitori turiști; atunci când pleacă în vacanță se cazează preponderent în hoteluri de cinci stele. Însă, în ultimele două săptămâni, pe fondul crizei din Crimeea, mulți ruși au renunțat la vacanțele rezervate în Grecia și Turcia. Văzându-se cu unitățile goale, hotelierii au luat măsuri pentru a nu fi în pierdere, afirmă Cristian Pandel, proprietarul unei agenții de turism.

Turoperatorul se așteaptă cA decizii similare să ia și hotelierii din Spania, Cipru sau Bulgaria. În aceste condiții, Cristian Pandel estimează că numărul românilor care se vor caza în unități de cinci stele va crește cu 20% față de 2013. Anul trecut, agenția de turism a trimis în vacanță peste 150 de mii de turişti, dintre care aproximativ 40.000 s-au cazat la hoteluri de cinci stele din străinătate.