Confidenţialitate

Sistemul RO-ALERT va fi testat

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță, vineri, că va demara o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT, ce are ca scop alertarea populației în cazul producerii unor situații de urgență.

Mesajul nu va conține elementele unei situații reale.

Noua sesiune de testări RO-ALERT are drept scop verificarea sistemului de alertare prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

“Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj: . Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile. Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare”, se arată într-un comunicat al DSU.

Pentru a beneficia de serviciul RO-ALERT, utilizatorii de telefonie mobilă vor trebui să își configureze terminalele funcție de operatorul la care sunt abonați și tipul telefonului mobil. Informațiile sunt puse la dispoziție pe portalul www.ro-alert.ro sau pot fi găsite pe site-urile operatorilor de telefonie mobilă din România. Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G, indiferent de tipul serviciului, abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor. Totodată, pentru a beneficia de mesaje utilizatorii de telefonie nu au obligatoriu nevoie de un telefon tip smartphone.