Sistemul Cardurilor de Sănătate este din nou blocat (AUDIO)

Probleme din nou pentru Cardul de Sănătate: sistemul nu funcționează de dimineață, iar medicii de familie se plâng că nu pot elibera rețete – timpul de procesare pentru fiecare pacient este prea mare.

Medicii încearcă să elibereze rețete pentru trei luni, astfel încât vârstincii – printre cei mai expuși la complicații în caz de infectare cu noul coronavirus – să nu mai vină în cabinete.

Dar nu reușesc din cauza problemelor la cardul de sănătate, spune Sandra Alexiu – președinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti Ilfov:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Între timp, după ce s-a luat decizia ca școlile și grădinițele să fie închise de mâine până la 22 martie – mai mulți părinții au apelat la medicii de familie pentru concediu medical pentru îngrijirea copilului.

Medicii spun că nu pot inventa boli, astfel încât părinții să stea acasă cu cei mici și cer soluții pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Vă reamintim, deputatații au amânat dezbaterea proiectului de lege care ar obliga toţi angajatorii să acorde zile libere plătite unuia dintre părinţi, în cazul în care școlile se închid din cauza unor situaţii extreme.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS