Sistem de senzori si de lumini pentru cei care au probleme cu somnul

Sistemul a fost prezentat în Las Vegas, la cel mai mare târg de tehnologie din lume.

Într-o lume agitată, cu trafic aglomerat, sarcini multe de îndeplinit și mese întrerupte de țârâituș telefonului, mulți nu mai respectă orele de odihnă și nu e de mirare că atunci când se pun în pat abia reușesc să închidă un ochi sau se trezesc cu greu dimineața

Sistemul Aura ajustează timpii de trezire pe baza ciclului de somn al fiecărei persoane. Are un senzor moale, așezat sub saltea care înregistează mişcările corpului, respiraţia şi bătăile inimii. Un alt dispozitiv amplasat lângă pat analizează nivelurile de zgomot, temperatura camerei şi nivelurile de lumină. În timpul nopții, lumina, despre care se spune că afectează secreția hormonilor, își schimbă culoarea, de la albastru care te ajută să te trezești, la galben, care liniștește și roșu care în cele din urmă induc esomnolența. În plus, se folosește și terapia cu sunete, au explicat specialiștii pentru BBC.

NASA a anunțat deja că vrea să își instaleze din 2016 propriul sistem de schimbare a culorii luminii pe Staţia Spaţială Internaţională.