Siria: Teroriștii din Statul Islamic au aruncat în aer Arcul de Triumf din Palmira

Teroriștii grupării Statul Islamic continuă să distrugă patrimoniul sirian. Ei au aruncat în aer celebrul Arc de Triumf din Palmira – ornamentele de pe coloanele sale fiind considerate idolatrie. În urmă cu câteva luni, teroriștii au distrus două temple importante din cetatea antică înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO.

 

De cealaltă parte, de săptămâna trecută, avioanele militare ruse au efectuat 60 de raiduri și au distrus, spun autoritățile moscovite, 50 de poziții ale grupării teroriste Statul Islamic.

Totodată, militarii ruși au anunțat că Înainte de lansarea bombardamentelor, experţi americani au informat că în zonele vizate sunt doar terorişti. Ei susțin că 600 de mercenari jihadiști au dezertat și încearcă să fugă în Europa.
Potrivit unor surse, aviația rusă a atacat de fapt poziții ale opoziției lui al-Assad, spre nemulțumirea occidentalilor. Coaliţia internaţională condusă de Statele Unite a cerut Rusiei să înceteze imediat bombardamentele în afara zonelor ocupate de reţeaua teroristă Stat Islamic, acuzând Kremlimul că raidurile vin în spirjinul lui Bashar al-Assad.

Reacții au venit și din Marea Britanie și Turcia. Premierul britanic, David Cameron a declarat că susținerea lui al-Assad este o eroare teribilă, în timp ce Turcia a catalogat drept “inacceptabile” presupusele atacuri ruse contra rebelilor susţinuţi de Occident.