Siria: A început eliberarea orașului Raqqa, fieful ISIS

În Siria, forțele arabo-kurde, susținute de Statele Unite anunță că au început eliberarea orașului Raqqa, fieful organizației teroriste Stat Islamic.

Orașul sirian se află sub ocupația teroriștilor de doi ani și jumătate.

Operațiunea militară, începută de o coaliție insurgentă kurdă și arabă, este susținută din aer de forțele Statelor Unite. Civilii din Raqqa au fost avertizați în legătură cu asedierea orașului, situat în nordul țării, așa că oamenii au fost sfătuiți să se deplaseze către teritoriile eliberate.

Marea bătălie de eliberare a orașului Raqqa a început și sunt mobilizați 30 de mii de oameni – a anunțat o purtătoare de cuvânt a Forțelor Democrate Siriene.

Această operațiune are loc în paralele cu o altă acțiune desfășurată de armata irakiană, milițiile kurde și coaliția internațională condusă de Statele Unite pentru eliberarea orașului Mosul din Irak, de asemenea aflat sub controlul rețelei teroriste Stat Islamic.

Acestea sunt ultimele două mari orașe aflate sub controlul teroriștilor ISIS, care au pus stăpânire și pe zone din nordul Egiptului, nordul Libiei și sudul Afganistanului, unde au proclamat un așa numit califat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS