Confidenţialitate

Sir Tom Jones, la aniversare | VIDEO

Sir Thomas Jones Woodward, cunoscut sub numele Tom Jones, s-a născut la 7 iunie 1940, în Pontypridd, Țara Galilor. În martie 1957, Tom Jones s-a căsătorit cu prietena sa din liceu, Melinda Trenchard, iar când cei doi aveau doar 17 ani vine pe lume singurul lor copil, Mark Woodward.

În 1963, Tom Jones devine vocalist în trupa Tommy Scott and the Senators, cu care cântă o perioadă la Young Men Club Association din localitatea Cwmtillery din Marea Britanie, potrivit bestmusic.ro.

A înregistrat în 1964 single-ul ”Chills and Fever”, iar următorul, ”It’s Not Unusual”, lansat în anul 1965 și scris împreună cu Les Reed, a devenit un hit internațional și a ajuns în Top Ten în Statele Unite și pe primul loc în topurile din Marea Britanie.

În 1969, Tom Jones a susținut pentru prima dată un spectacol în Las Vegas, la Flamingo Hotel. Spectacolele susținute în Las Vegas și stilul său vestimentar, cămășile pe jumătate descheiate și pantalonii strâmți au devenit marca personală a lui Tom Jones.

În acelaşi an, a devenit gazda propriului show de televiziune, “This is Tom Jones”, care a fost difuzat până în 1971. În anii ’70, a lansat alte piese de succes, precum: ”Daughter Of Darkness” sau ”She’s A Lady”. În Las Vegas, la studiourile Paramount, și-a întâlnit idolul, pe Elvis Presley, în timpul filmărilor pentru ‘‘Paradise, Hawaiian Style”. 

Au susținut nenumărate duete în Las Vegas, până la moartea lui Elvis în 1977. Între timp, a devenit prieten și cu Frank Sinatra. Tom Jones a cântat cel puțin o dată pe săptămână în Las Vegas până în 2011.

În 1989, Tom Jones a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles.

Pe 29 martie 2006 a primit cea mai impresionantă distincție pentru talentul său, fiind decorat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru serviciile aduse Coroanei Britanice prin muzică.

De-a lungul carierei, Tom Jones a editat 39 de albume de studio, 3 albume live, 16 compilații, având peste 100 de single-uri de succes. Materialele discografice Tom Jones s-au vândut din 1965 în peste 100 de milioane de exemplare, la nivel mondial. A colaborat cu numeroși artiști: Robbie Williams, Van Morrison, Tori Amos, The Cardigans, Chicane, Zucchero, Natalia Imbruglia, The Pretenders.

youMelinda Rose Woodward, soţia cântăreţului, care i-a fost alături timp de 59 de ani şi i-a iertat numeroasele infidelităţi, s-a stins din viaţă, pe 10 aprilie, în Los Angeles, în urma unei lupte „scurte, dar aprige” cu cancerul.

„Acum îmi dau seama că ea a fost cel mai important lucru din viața. Am realizat și mai mult, cât de importantă a fost pentru mine”, a spus Tom Jones despre soţia sa.

În autobiografia sa, Jones a descris cum s-a îndrăgostit de Melinda Rose Woodward după ce a văzut-o la şcoală pe când cei doi aveam 12 ani şi trăiau în cartierul galez Treforest, Pontypridd. În cartea sa, Jones scria că „nu am mai avut acest sentiment pentru nimeni altcineva… Nu cred că te poţi îndrăgosti de mai multe ori”.